Website review

Weet je niet zeker of je wel een tekstschrijver nodig hebt? Of weet je juist niet zeker of je website wel gebruiksvriendelijk is en de doelgroep aanspreekt? Vraag dan een site review bij me aan en ik doorloop je website op een aantal belangrijkste punten op het gebied van content en usability.

Wat ga ik wel en niet doen?

Ik ga niet je website de grond in boren zodat ik er zelf werk uit kan halen. Ik ga zo objectief mogelijk je website bekijken en langslopen op een aantal punten die een bezoekerservaring op je website beïnvloeden. Schrijfstijl, mate waarop je de doelgroep aanspreekt, logische indeling van de site, is de boodschap duidelijk, keuze in grootte en kleur lettertype, gebruik beeldmateriaal. Alles speelt mee in de bezoekerservaring en dat alles neem ik mee in de site review.

Heel eerlijk, ik vind altijd wel wat. En dat zijn soms technische dingen, vaak tekstuele dingen en bijna altijd dingen waar je zelf mee aan de slag kunt (of moet – zo eerlijk ben ik dan ook). Het is eigenlijk heel nuttig om eens een site review te laten uitvoeren. Zo weet je hoe je website er aan toe is en welke onderdelen nog wat extra aandacht nodig hebben.

Wie ben ik en waarom vind ik een site review zo nuttig?

Ik schrijf al sinds 2002 teksten voor websites. Ik weet door ervaring en opgebouwde kennis waar een goede webtekst en een gebruiksvriendelijke website aan moeten voldoen. Ik snap het helemaal als dit niet je eigen passie is. Je wilt aan de slag met je eigen bedrijfsvoering en misschien heeft de site niet je volledige aandacht. Ik vind het heerlijk (ja echt heerlijk) om websites te verbeteren. Om bij klanten net even die puntjes op de i te zetten. Of het nou gaat om het vertalen van teksten op de site naar doelgroepgerichte teksten, het plaatsen van call-to-actions op de juiste plekken, het aanbrengen van een logische structuur in een website, ze zijn allemaal belangrijk omdat ze veel verschil kunnen maken.

Wat kost een site review?

Een site review kost € 240,- ex. BTW.

We spreken af en je vertelt me over je bedrijf, je site en je doelgroep. Vervolgens ga ik aan de slag en schrijf ik een rapportje over mijn bevindingen. Ik ben daar een paar uur mee bezig. Vervolgens spreken we weer af (kan ook telefonisch) om de punten door te spreken. Ik geef hierbij vaak tips om je op weg te helpen zodat ik je hopelijk op een positieve manier motiveer om met je website aan de slag te gaan. Ik heb het nog niet meegemaakt dat een klant zich ellendig voelde na een site review. Het is eigenlijk ook wel fijn dat iemand over je schouders meekijkt en je van nuttige tips voorziet.

Lijkt jou dat ook wat? Vraag dan een site review aan.