Wat kost het om een blogartikel te laten schrijven?

Deze vraag krijg ik als copywriter regelmatig. Vandaar dat ik een overzichtje heb gemaakt van mijn tarieven voor blogartikelen en wat toelichting geef bij hoe deze prijzen tot stand gekomen zijn.

Tarieven

Mijn tarieven liggen tussen de 95 en 140 euro (ex. btw) voor een blogartikel. Wat maakt het verschil:

95 euro:

120 euro:

  • voor een blog van 500-700 woorden waarbij ik zelf aanvullend onderzoek moet doen / me moet verdiepen in het onderwerp.
  • voor een blog van 500-700 woorden in het Engels, waarbij de klant al input aanlevert en een duidelijke briefing aanlevert.
  • voor een blog van meer dan 700 woorden waarbij de klant al input aanlevert en een duidelijke briefing aanlevert.

140 euro:

  • voor een blog van 500-700 woorden in het Engels, waarbij ik zelf aanvullend onderzoek moet doen / me moet verdiepen in het onderwerp.
  • voor een blog van 500-700 woorden voor technisch zware of ingewikkelde onderwerpen die onderzoek, overleg en feedback vragen.
  • voor een blog van meer dan 700 woorden waarbij ik zelf aanvullend onderzoek moet doen / me moet verdiepen in het onderwerp.

Prijs = schrijftijd + voorbereiding

De prijs van een blogartikel is dus vooral een combinatie van de tijd die ik er voor nodig heb om te schrijven en de mate van voorbereiding bij de klant. Wil je een blogger of copywriter inschakelen? Dan is een duidelijke briefing de beste manier om een goede prijs te krijgen voor je blogartikel.

Geef ik korting als je me meerdere blogartikelen laat schrijven?

Nee, dat doe ik niet (meer), want dan snij ik mezelf in de vingers. Dat klinkt pijnlijk en dat is het eigenlijk ook. De kosten voor het schrijven van een blogartikel baseer ik op daadwerkelijk benodigde uren. Het laagste tarief voor een blogartikel is 95 euro omdat ik ook met de ‘wat simpelere’ blogberichten aardig wat tijd bezig ben. Van opstarten, inlezen, schrijven, nalezen en corrigeren tot opsturen en mogelijke feedback verwerken.

Dus meerdere blogartikelen maken mij niet sneller. Het vergt elke keer weer dezelfde focus op een nieuw onderwerp, product of bedrijf.

Schrijf ik graag blogartikelen?

Ja! Blogartikelen schrijf ik graag. Ik vind het heerlijk om me steeds weer in een ander product, onderwerp, website of bedrijf te verdiepen. Ik schrijf ze dus graag voor je.

Kun je je vinden in mijn tarieven? Dan hoor ik graag van je. Bel naar 06-14767414 of mail naar laura@laatmijmaarschrijven.nl