Tarieven & facturatie

Om alvast een idee te geven van de kosten voor mijn copy en andere werkzaamheden geef ik hieronder inzicht in mijn tarieven:

Mijn reguliere uurtarief voor copywriting bedraagt € 70,- ex. btw. Dit tarief geldt voor webteksten voor websites en copy voor nieuwsbrieven, landingspagina’s en overige seo-pagina’s. Ook vertaalwerkzaamheden vallen hieronder.

Mijn uurtarief voor webredactie werkzaamheden bedraagt € 65,- ex. btw. Onder dit uurtarief vallen vaak terugkerende redactionele werkzaamheden (oftewel; licht redactiewerk), zoals het schrijven én plaatsen van nieuwsberichten en het bijhouden van social media kanalen of teksten bij video’s op YouTube.

Ik hou mijn uurtarief bewust aan de ‘lage kant’ omdat ik ook graag kleine(re) ondernemers help met hun online communicatie. Ik richt mij naast bureau’s, creatieven en mkb-bedrijven op zelfstandige ondernemers en starters. Mensen en bedrijven die wél graag succesvol online communiceren maar geen communicatiespecialist in dienst hebben of geen grote budgetten kunnen vrijmaken. Voor starters en zzp’ers hanteer ik mijn lagere uurtarief van € 65,- ex. btw.

Hoe factureer ik en heb ik ook vaste prijzen?

Wil je met me samenwerken? Dan kunnen we dit qua uren en facturatie op een aantal manieren doen.

  • ik kan een projectprijs maken (geschikt voor projecten met duidelijk eind),
  • ik kan een vaste prijs per maand maken waar een bepaald aantal werkzaamheden onder vallen,
  • ik kan je een vaste prijs per pagina of (blog)artikel opgeven,
  • of we kunnen werken met een strippenkaart, waarmee je korting krijgt op mijn uurtarief. (Wat is een strippenkaart?)

Lees meer over mijn tarieven als copywriter

Wanneer factureer ik?

Bij een strippenkaart is het zo dat ik een nieuwe factureer als er eentje vol is. Dat geef ik van tevoren aan en stuur je dan een overzichtje van de gemaakte uren. Bij projecten factureer ik zodra ze zijn afgerond. Overige werkzaamheden factureer ik op de laatste dag van de maand.

Bij grote projecten (projecten met een offerteprijs boven € 2000,- ex. btw) vraag ik klanten om het project op te delen in deelprojecten met hun eigen facturatiemoment. Vind je dat geen fijne manier van werken of is het om bepaalde redenen niet mogelijk? Dan vraag ik om een aanbetaling van 30% van het volledige offertebedrag. De resterende 70% factureer ik na oplevering.

Hoe kwamen deze tarieven tot stand?

Mijn tarieven zijn gebaseerd op geleverde kwaliteit én mijn werkervaring. Ik ben in 2002 begonnen aan mijn eerste baan in de ‘online wereld’, als webredacteur bij een reclamebureau. Al in datzelfde jaar leerde ik ‘schrijven voor het web’. Iets wat ik meteen geweldig vond. Ik heb me in ál die jaren daarna verder ontwikkeld tot een online content specialist. Ik weet hoe je doelgroepen bereikt met een webtekst die aanspreekt en tot actie aanzet. Ook speel ik graag het ‘seo spelletje’ met Google.

Sinds 19 oktober 2015 werk ik als freelance copywriter en content marketeer. Bij de start van mijn eigen bedrijf in 2015 werkte ik voor een uurtarief van € 55,- ex. btw. Mijn laatste tariefwijziging vond plaats in september 2021. Sindsdien bedraagt mijn uurtarief € 70,- ex. btw.

Voor wie schrijf ik?

Ik richt mij naast bureau’s, creatieven en mkb-bedrijven op zelfstandige ondernemers en starters.

Ik heb geen specialisatie qua branche of vakgebied waarbinnen ik schrijf; ik vind het juíst leuk om voor zoveel mogelijk verschillende bedrijven te schrijven. Om te horen en zien wat daar de communicatie uitdagingen zijn en welke doelgroepen ze bedienen. Ik leer snel, kan goed het belangrijkste uit een tekst halen en heb oog voor detail.

Kun je je vinden in mijn tarieven? Dan hoor ik graag van je. Bel naar 06-14767414 of mail naar laura@laatmijmaarschrijven.nl